Proeverijen

'Social' verwijst niet alleen naar mijn Instagram-account, het staat ook voor de sociale interactie en de ontmoetingen die horen bij wijn. Sámen proeven, sámen beoordelen, sámen genieten. En daarom vind ik het super leuk om wijnproeverijen aan huis te organiseren. Ik kom graag bij je langs. Kijk hieronder naar de verschillende mogelijkheden en neem gerust contact met me op! 

Kies je favoriete proeverij! 

Pinot wat?

Drink je graag wijn maar heb je geen idee hoe wijn wordt gemaakt? Vind je het leuk om meer te leren over hoe je wijn moet proeven, waar je een goede wijn aan herkent en hoe je een etiket leest? Dan is deze proeverij echt iets voor jou! 

Vive la France

Frankrijk is toch wel de bakermat van de wijn. In deze proeverij beginnen we in de Champagne streek en gaan we via de Loire, Elzas en Bordeaux richting Bourgogne (en alles wat daar tussen ligt). Een proeverij van wijnen die herkenbaar zijn voor het gebied waar ze vandaan komen. 

Zegt u 't maar...

Wil je iets heel anders? Ik kan alle kanten op! Laat het me vooral weten, en ik maak graag een proeverij op maat. 

Kosten proeverij aan huis

Ik geef proeverijen aan huis vanaf 30 euro per persoon (vanaf 10 personen, kleinere groepen tegen meerprijs). Voor dit bedrag proeven we zes verschillende wijnen en zorg ik voor glaswerk, proefformulieren en uitgebreide proefnotities. Reiskosten zijn inbegrepen, eventuele parkeerkosten niet. Ben je met een kleiner gezelschap? Dan zullen de kosten voor een proeverij aan huis iets hoger zijn. 

Organiseer zelf een thuisproeverij

Het is superleuk én makkelijk om een eigen wijnproeverij te organiseren, bijvoorbeeld thuis of op kantoor. Wat heb je nodig? Verschillende flessen wijn, wijnglazen, een kurkentrekker, water, schrijfmateriaal én het Social Sommelier proefformulier. Bepaal de juiste volgorde van de wijn (van licht naar zwaar, beginnend met wit) en schrijf alles op wat je ziet, ruikt en proeft. Bepaal zelf wat jij lekker vindt! Kijk vooral ook even mijn tutorial met tips over het proeven van wijn!